Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Torskrygg med bacon & soltorkade tomater

Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden.
Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter.
Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

Har man annan vit fisk att tillgå än torskrygg går det precis lika bra. Vi har även ätit denna rätt med hälleflundra vilket blev bra. Samma temperatur gäller, men då endast 10 minuter i ugn.


Servera med Bruten potatis & ev Vitvinssås

Rekommenderat vin till torskryggen (utan vitvinssås):
Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro (nr 2109)

4 pers.