Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Glass Daniel

Grund

Rabarber

Grund
Vispa grädden så den blir fast, rör ner äggulorna.
Rör ner smaksättningen och kör i glassmaskin innan den hälls upp form/bunke
Låt glassen stå minst 3 timmar i frysen, ta fram den ca. 20 min innan den skall serveras.

6 portioner

Citron

Körsbär

Körsbär
Använd spadet från en burk med inlagda körsbär (tyska). Servera med körsbären till och gärna med en chokladfondant.

Citron
Riv skalet av 2 citroner med ett zestjärn. Pressa saften ur minst 1 citron. Koka ihop citron med socker och vaniljextrakt (tills sockret har löst upp sig). Smaka av under tiden, skall vara mycket, men ballanserad smak, vid behov ha i mera pressad citron.

Rabarber
Skär rabarbern i tunna skivor. Koka rabarber, socker och saft tills det mosar sig (ca. 5 min), låt det kallna. Servera med riven vit Choklad över.

Lakrits

Xxxx

Lakrits
Krossa Turkisk peppar i en blender, koka ihop hälften med vätskan och ev lite socker.