Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Duck a lórange


Salta och peppra ankbrösten rejält, vakumpacka och kör dem SousVide i 56,2 ° C i 3 timmar.

Ta upp och torka brösten torra med papper. Stek dem med skinsidan ner i torr stekpanna på hög värme i 2 minuter, sänk sedan värmen och fortsätt steka tills skinnet är knaprigt OBS!!! Tänk på att pressa ner brösten i pannan med jämna mellanrum, så att hela skinnet blir stekt, det kan stänka ordentligt.
När skinnet är krispigt och gyllenbrunt, vänd på brösten och stek dem ca. 30 sekunder på andra sidan, för att få dem lite varma. Ta upp dem och lägg dem på papper och låt vila ca. 5 minuter

I en stor kastrull (såsen bubblar upp ordentligt under tillagningen), blanda farinsocker och maizena. Sätt kastrullen på medelvärme och häll i resten av ingredienserna och rör tills sockret är upplöst. Låt såsen koka och tjockna i 5-10 minuter.

Servera med ”finare” potatis, typ hasselback, klyft eller pomme fondant.

4 pers.