Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Chokladtryffeltårta (raw, vegan)


Garnering

  1. Täck insidan av en liten form med plastfolie och klipp remsor av bakplåtspapper till insidan av kanterna (se bilden).
  2. Mixa nötterna i en matberedare tills de har hackats grovt. Tillsätt dadlarna och en nypa salt och kör matberedaren tills att blandningen klumpar ihop sig lite.
  3. Häll ut nötblandningen över botten på formen och tryck ut den jämnt. Använda den klibbiga bottendegen till att trycka till bakplåtspappret något längs insidan av kanterna på formen så att det ligger fast.
  4. Kör avokado, kokosolja, carobpulver (eller kakao), vaniljpulver, agavesirap och ev. lite salt i en matberedare tills att det blir en jämn smet.
  5. Klicka i chokladsmeten i formen över nöt-bottnen och jämna till ytan.
  6. Ställ formen i frysen om du vill att den ska stelna snabbt. Det tar ca 1-1,5 timme i frysen. Ställ den annars i kylen om den ska serveras senare.
  7. Servera med rårörda eller färska bär.
Ca. 4 port