Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Biff med Bambuskott

Marinad (mörning)

Sås med champinjoner

1. Marinaden: Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare).

2. Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. (Har man ont om tid så gör bara 20-30 min. en stor skillnad)

3. Tillagning: Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.

4. Stek köttet 1 msk. olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.

5. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över Sesamoljan som ger en nötig och fin smak.

6. Servera med ris och njut.

4 pers.